Woning Isoleren

Gepubliceerd dec. 14, 22
6 min read

Tochthond

Met een brievenbus tochtafsluiter zorg je ervoor dat je de kou buiten houdt, terwijl de post nog steeds naar binnen kan. Hoogstwaarschijnlijk wordt jouw huis verwarmd door middel van centrale verwarming. Via metalen buizen wordt heet water naar de radiatoren in jouw huis gestuurd. tochtborstel. De radiatoren stralen vervolgens de warmte van het water uit in de ruimte waar de radiator is gemonteerd.

Een makkelijke en goedkope manier om dit te verminderen is radiatorfolie. Radiatorfolie breng je aan op de muur achter de radiator of op de radiator zelf. Het direct aanbrengen op de radiator is effectiever aangezien dit ervoor zorgt dat er geen warmte richting de muur uitgestraald wordt. Er zijn twee soorten radiatorfolie: standaard- en HR-radiatorfolie.

Radiatorfolie En Vensterfolie

Als de kozijnen en ramen echter nog goed zijn is dit een vrij dure en grote investering. Een goedkoop en makkelijk alternatief is het aanbrengen van isolerende raamfolie. Ook wanneer je in een huurhuis woont is dit een slimme oplossing. Er zijn twee soorten folie: Kozijnfolie (Het juiste isolatiemateriaal kiezen: waarop letten?). Dit is een doorzichtige folie die je niet direct op het raam plakt, maar op het kozijn.

Het voordeel is dat kozijnfolie erg goedkoop is en je dit zelf kunt aanbrengen. Raamfolie - tocht deur. Raamfolie wordt direct op het raam geplakt en wordt alleen gecombineerd met enkel- of dubbel glas. HR++ of triple glas hebben zelf al een warmtereflecterende laag, waardoor de folie thermische breuken in het glas kan veroorzaken.

Radiatorfolie Kopen In 2022?

Het is relatief duur (bijna net zo duur als het vervangen van het glas) en daarom alleen interessant voor monumentenglas. Kozijnfolie kost ongeveer €2,50 per vierkante meter. Bij enkel glas levert kozijnfolie een jaarlijkse besparing op van €11 per m2 en bij dubbel glas €3 per m2. Vanuit de CV wordt heet water van en naar de radiatoren vervoerd via verwarmingsbuizen.

Radiatorfolie En VensterfolieOnline Isolatiemateriaal Bestellen

Het isoleren van deze verwarmingsbuizen is daarom uitermate effectief. Dit betekent echter niet dat het nodig is om alle verwarmingsbuizen te isoleren. Alleen de verwarmingsbuizen in onverwarmde ruimtes, zoals kelders, garages of koude zolders dienen geïsoleerd te worden. In deze ruimtes is het warmteverlies het grootst. Daarnaast kan de warmte die vrijkomt in deze ruimtes niet nuttig worden gebruikt.

Tochtstrip Raam

Beide leidingen verliezen warmte. Bij de aanschaf heb je de keuze uit verschillende diktes buisisolaties. Hoe dunner de buisisolatie, hoe goedkoper in aanschaf. Echter is de kwaliteit minder goed en de besparing op je energiekosten lager. De kosten liggen tussen de 1 en 2 euro per meter buisisolatie. De besparing per meter ligt rond de € 2 per jaar.

Dat betekent een besparing van € 40 per jaar. Nederlanders staan erom bekend de gordijnen vaak open te hebben. Tijd om deze traditie te doorbreken! Gesloten gordijnen helpen bij het binnenhouden van de warmte. Bovendien creëert het een behaaglijk gevoel, doordat gordijnstof warmer wordt dan glas. Sommige type gordijnen isoleren beter dan andere.

Isolerende Glasfolie

Plisségordijnen bestaan uit een dubbele laag stof die isolerende horizontale luchtkamers vormen wanneer het gordijn naar beneden hangt. Daarnaast wordt de isolatie verder versterkt door de aluminium coating. In de praktijk zorgt dit ervoor dat dubbel glas een isolatiewaarde krijgt die vergelijkbaar is met HR+ glas. Een plissegordijn op maat van 100 x 150 cm kost tussen de €80 en €150.

Onze zonwerende raamfolie is leverbaar in verschillende soorten: en spiegelende zonwerende folie. De neutrale raamfolie is verkrijgbaar in een licht, middel en donker getinte variant. Hetzelfde geldt voor onze spiegelende zonwerende folie. Deze is verkrijgbaar in licht-spiegelend (Spiegel 50), middel-spiegelend (Spiegel 70) en donker-spiegelend (Spiegel 80). De hoeveelheid warmtewering ziet u hieronder vermeld in de afbeelding.

5 Goedkope En Snelle Manieren Om Je Huis Te Verduurzamen

De elementen van uw pand die de minste weerstand bieden, zijn de glaspartijen. Dit komt doordat enkel glas en dubbele beglazing het opwarmende effect van de zon nauwelijks tegen kunnen gaan. isolerende raamfolie. HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas bieden na enkele hete dagen immers onvoldoende weerstand om de hitte uit uw pand te houden.

De exterieur folie wordt aan de buitenkant van het raam geplakt en onderscheidt zich van de interieur raamfolie door een hogere kwaliteit. Deze folie kan dan ook het beste gebruikt worden als isolerende raamfolie. Daarnaast is deze raamfolie goed beschermd tegen de weersinvloeden. Onze zonwerende raamfolie is leverbaar in verschillende soorten: neutrale en spiegelende zonwerende folie. Isolatie; voor het milieu en je energierekening.

Onzichtbaar Energie Besparen Met Radiatorfolie

Hetzelfde geldt voor onze spiegelende zonwerende folie. Deze is verkrijgbaar in licht-spiegelend (Spiegel 50), middel-spiegelend (Spiegel 70) en donker-spiegelend (Spiegel 80). In deze raamfolies zitten speciale UV-absorbers die ervoor zorgen dat warmte voor een groot deel geblokkeerd wordt. Hierdoor zijn de folies perfect te gebruiken als raamisolatie folie. De donker getinte en spiegelende warmtewerende raamfolies kunnen een temperatuurverlaging van maar liefst 6 tot 8 graden opleveren! Onze zonwerende folies hebben in de winter nog een prettige bijkomstigheid.

Met raamisolatie folie kan de verwarming in de winter namelijk een standje lager. Dit komt doordat deze isolerende raamfolie de K-waarde (isolatiewaarde) tot wel 41% kan verbeteren! Bovendien is onze raamisolatie folie een 'groen' alternatief als u maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn. Onze zonwerende folies zijn verkrijgbaar in verschillende rolbreedtes: 50 cm, 100 cm, 152 cm en 182 cm.

Folie Achter Radiator

Bestelt u liever uw raamfolie op maat? Geen probleem, onze snijafdeling biedt u tegen geringe kosten de mogelijkheid om uw isolerende raamfolie kant en klaar aan te leveren. Samen met de bij ons te bestellen montageset voor warmtewerende raamfolie is het voor iedereen mogelijk om zelf de folie aan te brengen.

Deze verzorgt zelf de offerte, de uitvoering en de nazorg voor de montage van de bij ons gekochte folie. Zo bent u verzekerd van de beste prijs en kwaliteit! .

Isolerend Folie Voor Dubbel Glas

Heeft u last van tocht in uw bedrijfspand of woonhuis? Dan is isolerende raamfolie misschien wel de perfecte oplossing voor u. Isolerende raamfolie zorgt ervoor dat u preventief de warmte controleert in uw ruimte, door warmte buiten te houden en binnen koelere lucht te behouden. Daarnaast bespaart u veel op de hoge energiekosten door het gebruik van isolerende raamfolie.

Ook heeft u veel meer omkijken naar traditionele zonwering dan bij isolerende raamfolie. Benieuwd naar meer voordelen over isolerende raamfolie? Wij hebben voor u een aantal voordelen op een rijtje gezet. Tijdens de koude wintermaanden wilt u de warmte graag binnenshuis houden. Onze isolerende raamfolie houdt de warmte binnen en de kou buiten (raamisolatie).

Isolerende Glasfolie

Hierdoor kunt u écht spreken van een preventieve vier seizoenen oplossing. Informatie over isolatiematerialen (Geen dubbel glas? Gebruik vensterisolatiefolie!). Onze isolerende folie reflecteert 92% van de binnenwarmte en zorgt voor 40% meer isolatie. Hierdoor wordt kou en vocht geweerd en wordt er een aangename binnentemperatuur gecreëerd. Zowel in een werksituatie als een thuissituatie biedt deze isolatievorm een perfecte oplossing.

Isolatiematerialen KeuzehulpIsolatiefolie: Uitvoeringen, Prijzen & Toepassingen
Isoleren. Waar Begin Je?Online Isolatie Kopen - Snel Levering Aan Huis


Isolerende raamfolie heeft een hoog isolerend vermogen, waardoor u niet steeds de verwarming omhoog of omlaag hoeft te zetten. De raamfolie gebruikt geen energie, maar houdt deze binnen waardoor zelfs een energiebesparend effect optreedt - Isolatiemateriaal kopen voor je klus regel je online (Alles over isolatie). Het resultaat? Het blijft tijdens koude dagen lager warm en uw energierekening is minder hoog. Hoewel wij 5 jaar garantie geven op de folies die wij monteren, is de echte levensduur van raamfolie veel langer.

Meer van Cv-installaties

Navigation

Home

Latest Posts

Zinkvonkmachines

Published Jan 30, 23
6 min read

Lijmwijzer: Advies Voor Lijm En Kit

Published Jan 29, 23
6 min read