Matrijzenbouw

Gepubliceerd jan. 16, 23
6 min read

Vonkboren

Transparantie binnen de keten Samenwerken met de hele keten is een must. Dat stelde Peter Wennink, CEO van ASML tijdens het Techport Netwerk Event in de Wereld van Staal in IJmuiden, een speciaal festivalterrein waar het honderdjarig bestaan van Tata Steel werd gevierd. In 2017 gaven we 4,5 miljard euro uit aan inkoop, waarvan bijna twee miljard binnen Nederland.

Dit soort samenwerkingsmodellen zijn volgens de ASML-baas echter alleen mogelijk als iedereen binnen de keten transparant is. Wij zijn het enige bedrijf dat wafermachines maakt. Maar dat doen we niet alleen. We werken samen in een ecosysteem. Zo'n ecosysteem bestaat uit bouwblokken. Het belangrijkste bouwblok voor Wennink is vertrouwen. Concreet betekent het dat ASML honderden miljoenen heeft geïnvesteerd in haar eigen toeleveranciers.

Cnc Draadvonker

Het gaat niet om geld. Het gaat om het samenwerkingsmodel. CNC vonkboren. De positie van de overheid binnen Brainport en andere samenwerkingsverbanden is cruciaal. Rutte opent nieuwe fabriek Additive Industries (Foto: Bart van Overbeeke Fotografie) Eindhoven heeft een programma van eisen richting Den Haag gestuurd, maar ook commitment gevraagd met betrekking tot het vestigingsklimaat.

Er worden meer dan tien bewerkingscentra en diverse bewerkingsmethoden live gepresenteerd. Hedelius gebruikt daarnaast de huisshow als gelegenheid om de nieuwe Acura 85 voor te stellen. De Acura 85, een compact, krachtig bewerkingscentrum met een bereik van 900 mm x 850 mm x 700 mm (Xx, Yx, Z), is ontwikkeld om werkstukken van meerdere zijden met hoge precisie en in de kleinste ruimtes te bewerken.

8 Assig Draadvonken

Dit past bij onze wereldwijde expansieplannen om te groeien naar een Top 3 positie in onze markt", aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries. Metaalbewerking bedrijf. De nieuwe fabriek is te vinden in een gerenoveerd voormalig Philips pand, met een rijke historie uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Hoge precisiebewerking van mechanische onderdelen.

Via het traditionele dak met noorderlichten valt een zee van daglicht binnen en de glazen wanden versterken het effect van transparantie, een van de kernwaarden van het bedrijf. TSM editie 5 7 5 Actueel Zakendoen met de VS in tijden van Trump Ik denk dat het veel erger zal worden voor Europa De America first -trend onder Trump doet Europa bibberen van angst.

Draadvonken Uitbesteden

Snijstempel VonkenDraadvonkmachine
8 Assig DraadvonkenZinkvonktechniek

In Europa vreest men dat het patriottisme van de VS de staalindustrie geen goed doet. Amerikanen zelf vinden het geen issue. Mensen zijn tevreden (Fijnmechanische techniek). Ook mensen die eerst faliekant tegen Trump waren. Door: Henk van Beek De Amerikaanse pr-dame van DMG MORI lijkt bijna verbaasd als er een vraag komt over de slogan op hun stand tijdens de IMTSbeurs in het Amerikaanse Chicago: Made in the USA staat er in dikke chocoladeletters.

De verwachting is dat de starre houding van de Verenigde Staten de economie parten speelt. Onze industrie vandaag de dag is cool en spannend, zegt Peter Eelman. Hij is vice-voorzitter van de Association for Manufacturing Technology (AMT), zeg maar de evenknie van FPT-VIMAG in de Verenigde Staten. Onze machines gaan over technologie, digitale verandering, AM, 3D.

Draadvonkerij

Vroeger werd iedereen die deed wat wij doen gezien als nerd. En nu? Het worden de cool kids. Nu is een positieve inborst voor een Amerikaan geen verrassing, maar Eelman baseert zijn mening op de veranderingen die hij ziet gebeuren. Zo groeit alles rond 3D van het niveau van plastic speelgoed-hebbedingetjes naar high-tech producten.

Onze industrie groeit niet alleen, er is ook erkenning van het belang, zegt hij. Iedereen begrijpt dat bijvoorbeeld 3D-printing effect heeft op wat waar wordt gefabriceerd. STRUGGLE Heeft Trump daadwerkelijk zo n grote invloed op de metaalbranche? Eelman: Ik denk dat veel van wat de huidige regering doet, vooral een soort onderhandeling is.

Fijnmechanische Techniek

Maar op de langere termijn zal er geen verzwakkend effect zijn. De onderhandelingen beïnvloeden het proces niet. De gedachte is we ve got to struggle a bit, maar van paniek is geen sprake. Hij schets het politieke toekomstbeeld vanuit het gezichtspunt van de oppositie. Die verwachten dat Trump over twee jaar weg is en dat dan zaken normaliseren.

Het klinkt wellicht wel dat er een handelsoorlog woedt, maar het is slechts een handelsspel. Wat betekent het voor Europa? Ik sprak de Zwitserse ambassadeur onlangs en zijn gevoel was dat er een zware periode gaat komen voor Europa, pittiger dan hier. Draadvonken uitbesteden. Als de impact op Europa sterker wordt, dan begint het onderhandelen.

Zinkvonken

Maar ik denk dat het veel erger zal worden voor Europa. Dat ligt echter aan de kracht van onze president. Hij verklaart dat er veel gebeurt in de wereld dat Trump weinig lijkt te deren. Het zit volgens Eelman in het karakter van de president van de Verenigde Staten dat als de druk toeneemt, Trump harder vecht.

Wij zijn u graag van dienst! Bendertechniek b. v. Plesmanstraat 32 NL 3905 KZ Veenendaal T +31 (0) E I Directeuren Spela Zalokar (l) en Wouter van Halteren van Halter CNC Automation Waar ligt de balans tussen automatiseren en nieuwe werknemers vinden. Er zijn nu in Amerika 6,5 miljoen niet-ingevulde banen in onze sector - Draadvonken uitbesteden.

Draaien Metaal

Dat is een druppel. En het is lastig om mensen te vinden, want in bijvoorbeeld de zorg zijn dezelfde problemen. Die zoeken ook mensen. Eelman wanhoopt nog niet, dankzij de ontwikkeling van 3D-printing. Dat is fascinerend voor iedereen. Onlangs ging 60 Minutes [een belangrijk en beroemd televisieprogramma, red.] volledig over 3D-printing.

Dat vindt iedereen cool. TEKORT Het Nederlandse bedrijf Halter CNC Automation heeft als een van de weinige Hollandse bedrijven een eigen stand op IMTS. Directeuren Wouter van Halteren en Spela Zalokar zagen twee jaar geleden dat er een tekort aan arbeidskrachten in Amerika zou komen. Van Halteren: Er is een kentering in de markt, zoals die twee jaar eerder in Europa speelde.

Vonktechnieken

Een klant van ons hier heeft 130 CNC-machines van Mazak staan en 46 personeelsleden. Dan weet je wel dat er IK DENK DAT VEEL VAN WAT DE HUIDIGE REGERING DOET, VOORAL EEN SOORT ONDERHANDELING IS problemen komen. Vonken of frezen. Hij moet gewoon meer spindle-uren draaien. Partijen als Cellro, Robojob en Halter CNC Automation kende men wel in de Verenigde Staten, maar pas nu begint de vraag toe te nemen.

Er is heel veel werk en maar één manier om het op te lossen: automatiseren. Natuurlijk kijken ze hier in de VS of ze bijvoorbeeld in ploegendiensten kunnen werken, maar ze krijgen de eerste ploeg nog niet eens vol (Snijstempel maken). Zakendoen in Amerika is anders, weet het duo. Wij hadden het geluk dat onze partners hier meteen voor hun eigen fabriek systemen hebben gekocht, dat gaf ons een vliegende start.

Snijstempel Vonken

Amerikanen willen uit voorraad geleverd krijgen. Ze kijken niet naar wat een Halter Load-Assistant kost, maar naar wat ze ermee kunnen verdienen. Die berekening maken ze als het ware op de achterkant van een luciferdoosje, daar hebben ze weinig tijd voor nodig. Daarnaast hebben ze sneller vertrouwen in een product.
Draadvonken uitbesteden

Spiebaan vonken

Draaderosie

Vonkeroderen

Simultaan vonken

Zinkvonken uitbesteden

In de Verenigde Staten werken ze op basis van vertrouwen, zegt Van Halteren. Metaal draaien. GEKKEN Halter CNC Automation kwam in de VS toen Obama de president was. Zien ze verschil tussen het pre- en post-trump-tijdperk? Zalokar: Dat speelt helemaal niet. De economie draait als een tierelier. Dit jaar is een topjaar en voor 2019 wordt een groei in machine tool consumptie van twaalf procent verwacht.

Meer van Cv-ketel

Navigation

Home

Latest Posts

Zinkvonkmachines

Published Jan 30, 23
6 min read

Lijmwijzer: Advies Voor Lijm En Kit

Published Jan 29, 23
6 min read